Morgen is "the day..."

Na 6 maanden wachten is het eindelijk zover. Het moment dat ik heb beslist "ik wil het toch", ben gaan informeren en overwegen, een afspraak heb gemaakt met Dr De Coninck was ergens in januari dit jaar. Evi , mijn schoonheidsspecialiste , had me gezegd dat ze zo n vertrouwen had gehad en hem heel heel toegankelijk en menselijk vond naar haar toe.
Hij legt het goed uit en zegt altijd eerlijk waar het op staat. Maar niet op een arrogante afstandelijke manier maar gewoon erg begaan.
Zo ben ik ook buiten gegaan na die eerste consultatie. Met moed en vertrouwen. En hij had de tijd genomen om alles goed uit te leggen.
Alleen dacht ik dat ik vrij vlug zou geopereerd worden als alle testen , onderzoeken en afspraken met de rest van het team was afgelopen.
Ik moest eerst nog wat vermageren ... oooh neen...dat werd een kopzorg want dat is juist wat niet lukt ! De moed zakte een beetje... Een kg verliezen voor mij is een queeste. Alsof mijn lijf zegt..." ah neen he...!!!"
Ik wist dat het moeilijk ging zijn, maar dat proteïne dieet waar iedereen van vermagert zal ook voor mij wel werken.
Helaas...niet dus.
Maar nu zijn we zover...voorbereid, mentaal en lichamelijk klaar ervoor. Wie zegt dat dit de makkelijkste oplossing is + een luiheidsoplossing is eraan voor die gedachte.
Als je eraan wil beginnen moet je je vooral goed inlezen, met anderen praten die hetzelfde hebben ondergaan, afwegen en er echt 500% achter staan.
Weten dat dit een levensverandering is die je ook moet blijven volhouden, want na een dik jaar is je lichaam gewend aan die kleine maag en als je niet oplet kan je gewoon terug bijkomen.

Het is niet zoals met een ander dieet dat je af en toe wel eens mag foefelen van in het begin...die gedachte houdt velen recht. "Ach...als ik is zin heb in dit of dat kan dat". Dat is niet in het begin want je maag moet eerst genezen. Je moet langzaamaan terug leren drinken en eten. Vloeibaar eten, dan overschakelen naar makkelijk verteerbaar eten, mijn verslaving aan bruiswater is voorlopig een "no no ". Het komt wel weer allemaal terug op termijn dat je terug normaal kan eten, maar tis toch een lange weg. Wennen aan eten, veranderingen van smaak en vertering. Sommige dingen kan je niet meer verdragen, van andere dingen word je misselijk, iets te rijk aan suikers en je krijgt een dumping die je tot een half uur uit je lood slaat met rillingen, zweten, misselijk,...beetje een bliksemschicht ve griepaanval.
Er zijn er die nadien in lalaland zijn en van niks last hebben...anderen gaan van darmhernia's naar diaree, vermoeidheid, pijn, andere ziektes...
Ach zo is dat met alle operaties...er is altijd een risico. Het hangt van veel af. Maar ik besef nu...als ik niks doe slijt mijn lichaam enorm ! ENORM !

Ik kijk er enorm naar uit. Ik voel dat als ik last van iets ga hebben ik zal ondersteund worden.
Elke, de dietiste, is een lieve vrouw die heel professioneel overkomt en je het gevoel geeft dat ze er is voor je.
Ik ga haar nodig hebben om de veranderingen te ondergaan van wat te eten en hoe ...

Morgen is de operatie. Ik ben nerveus. Hoe ga ik wakker worden ? Hoe gaat die buik aanvoelen want die blazen ze vol lucht om overal beter aan te kunnen...
er gaat ook een sonde komen...die haat ik al op voorhand. Brrr...
Ga ik vlug kunnen drinken ? Ga ik iets kunnen eten dag 3 ?
Ga ik pijn hebben ? Welke operatie ga ik gehad hebben ? Een Bypass, een Sleeve of heeft hij de operatie moeten stopzetten ?
Ik zit mezelf iedere dag voor te nemen " het laatste is geen optie...er zal een sleeve of bypass gedaan zijn !!! Het moet !!! Denk positief en je gaat voor de vibe van succes en goede afloop "
Hahahahaha...ik probeer maar wat want ik ben scared shitless !

Vanmorgen naar de kiné en Els zei " komaan we gaan is wegen ...Misschien is er wel iets af ondertussen ? Ik haal de weegschaal "
Ze heeft me eerst behandeld en mijn spieren wat losgemaakt en wonder boven wonder !
1 verdomde kg eraf en 200 gram !!! Jeeeeeee feestje ;)
Nu maar hopen dat die lever genoeg verkleind is en Dr De Coninck makkelijk onder mijn lever geraakt !
Fingers crossed, duimen omhoog en kaarsjes branden ook al ben ik niet gelovig  ;) het zou zo is helpen ! Wish me luck ! Alle goeie vibes zijn welkom...komt dat nu over als smeken ? :))))














Reacties

Populaire posts